Pastellkrämskakor
I helgen har vi firat min mormor som fyllde 85 år. Vilken kvinna, vilken förebild och vilken hjälte hon är. Detta har vi firat med släkt och vänner.
Roligt med återträff. På släktkalas så påminns man om hur rik man är. Rik på familj och kärlek. Det är det viktigaste i livet för mig. Har man inte kärlek och vänner som älskar en, så vad har man då?
Värt att fira extra mycket när en kvinna som min mormor fyller 85 år.
På kalaset serverades trerättersmeny och därefter tårtbuffé med kakor och bullar.
Fick höra av min kusin att förr, alltså den generation min mormor är i så var småkakor av dubbla lager ett återkommande inslag. Hade ingen aning om detta, men det gjorde att dessa pastellkrämskakor kom till sin rätt på mormors fest.
Receptet kommer från systrarna Eisenman.

Recept ca 40 enkla kakor
- 100 g rumsvarmt smör
- 0.5 dl vispgrädde
- 2.5 dl vetemjöl
- Strösocker till garnering
Vaniljsmörkräm
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- några droppar karamellfärg
- Rör ihop smör, grädde och mjöl till en slät deg. Låt stå i kylskåpet i cirka 1 timme. Värm ugnen till 200 grader.
- Kavla ut degen, cirka 5 mm tjock, på en mjölad arbetsbänk. Stansa ut små runda kakor, cirka 2 cm i diameter.
- Doppa kakornas båda sidor i strösocker och lägg ut dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Pricka kakorna lätt med en gaffel.
- Grädda kakorna i 5–7 minuter. Observera att de inte ska få färg. Låt kakorna svalna något och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
- Vispa ihop ingredienserna till vaniljsmörkrämen. Bred lite kräm på hälften av kakorna och tryck försiktigt ihop dem med resten. Förvara kakorna svalt.


Kakorna var ljuvligt goda och det kändes att de var bakade med mycket kärlek! Kram