Lax toppad med Philadelphiakräm samt en grön böndipp

Häromdagen blev det lax till middag. Fick en urtjusig ugnsform av min kusin nyligen som jag bara var tvungen att använda till denna rätt.
Den ljusa formen fylld med rosa lax toppad med Philadelphiakräm smaksatt med dill och vitlök gav nästan känslan att man ville sluka formen också. Det är ju detta som är det härliga med matlagning. Att få göra andra kombinationer utöver smakkombinationerna.
 
Salta och peppra 4 laxfiléer och lägg i en smörad form.
Bred på krämen bestående av 1/2 dl Philadelphiaost, 1 msk hackad eller fryst dill samt 1 riven vitlöksklyfta. 
 
Mixa 2 handfulla nävar gröna bönor tillsammans med en god smaksatt olja. Blanda sedan i ca 1/2 dl gräddfil. 
 
 
 
Servera den gröna böndippen med laxen. Till det kokt potatis eller färsk pasta med härligt god olivolja.
 
 

Kommentera här: